Skip naar inhoud
Meerlanden Logo

RSC Schiphol

In ons Regionaal Sorteercentrum Schiphol (RSC) in de Kwakel werkt Meerlanden samen met Stichting OPEN (Wecycle) en Midwaste aan het verminderen van de e-waste afvalberg. Jaarlijks sorteren en demonteren we er 7 miljoen kilo afgedankte apparaten waar we nog veel zeer waardevolle grondstoffen uithalen.

21 kilo per Nederlander

Steeds meer e-waste

Wist je dat elke Nederlander in 2022 gemiddeld 21 kilo aan elektronische en elektrische apparaten weggooide?! Vaak waren die afgedankte e-apparaten nog helemaal niet aan het einde van hun levensduur. Die horen dan ook niet op de vuilnisbelt vinden wij.

Je hebt onvoldoende toestemming gegeven

We kunnen dit onderdeel niet weergeven.

Participatiebanen

Inclusief ondernemen

Wij bieden ‘participatiemedewerkers’ passend werk aan. Zo kunnen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt via Meerlanden volwaardig aan onze samenleving deelnemen.

Door de veelzijdigheid aan werk op verschillende doe- en denkniveau’s kan Meerlanden werk aanbieden aan mensen die anders moeilijk aan de slag zouden komen. Met het aanbieden van leerwerkplekken aan mensen met een bijstandsuitkering en mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, draagt Meerlanden bij aan een verhoging van de lokale, sociale participatie.

Succesvolle pilot

Refurbishing met Miele

Met witgoedfabrikant Miele is Meerlanden een proef gestart in de strijd tegen e-waste. In het RSC geven we afgedankte Miele-apparatuur een tweede leven door die te repareren en op te knappen. Jij kunt de apparaten tegen een aantrekkelijke prijs kopen en opnieuw gebruiken. De opgeknapte apparaten moeten uiteraard aan de kwaliteitseisen van Miele voldoen. Ervaren technici leren de RSC-medewerkers de kneepjes van het vak.

Als bijvoorbeeld een wasmachine echt niet meer te repareren is, halen we de nog bruikbare onderdelen eruit voor hergebruik in andere wasmachines. Deze pilot met Miele is nu al een succes!