Skip naar inhoud
Meerlanden Logo

Gunbritt koopt minder plastic in #MeiPlasticvrij

Mei plastic-vrij, Gunbritt ging de uitdaging aan maar dat bleek nog niet zo gemakkelijk!

4 maart 2024
mei plastic vrij
Doe je mee?

Een maand zonder plastic

Plastic is gemaakt om honderden jaren, zo niet eeuwig te bestaan, maar heel veel plastic producten gooien we meteen weer weg – 50% zelfs binnen 20 minuten! En dat doen we dan ook. Massaal. Met 7 miljard mensen.

Plastic breekt niet af maar valt uiteen in microplastics, hele kleine deeltjes, die in de lucht, de grond en het water belanden. Permanente vervuiling dus. En daar moeten en kunnen we iets aan doen, met z’n allen! Daarom is het bij Meerlanden ‘mei plastic vrij’!

De allereerste stap is minder plastic gaan gebruiken. En daarnaast, als we dan plastic gebruiken, laten we het hergebruiken, repareren of recyclen. Meerlanden helpt hier graag aan mee. Maar we moeten het samen doen! Als jij goed scheidt, dan kunnen wij goed recyclen!

Per persoon gooien we elk jaar zo’n 70 kilo plastic weg. Nu is plastic heel goed te recyclen, maar wat je niet in huis haalt, hoef je ook niet weg te gooien.

Daarom dagen we je uit: doe mee met ‘Mei plastic vrij!’

Mei plastic vrij! Wat doe jij? – de uitdaging
De uitdaging is simpel: we doen samen ons best om zo min mogelijk plastic te in huis te halen. En dat is helemaal niet eenvoudig. Maar met deze vlog’s boordevol tips kom je een heel eind. Dus volg ons op Facebook en Instagram. En ga samen de uitdaging aan! En heb jij handige tips over het vermijden van plastic? Laat het ons weten!

Je hebt onvoldoende toestemming gegeven

We kunnen dit onderdeel niet weergeven.