Grofvuil

Grofvuil

Grofvuil mag naar:

icon-Brengparkje-grijs

Verzamelcontainer

icon-Milieustraat-groen

Milieustraat

icon-Container-grijs

Rolcontainer

icon-Meerwinkel-grijs

Kringloopwinkel

icon-Ophalen-groen

Ophalen op afspraak

icon-KCA-grijs

KCA-wagen

Grofvuil is afval dat niet in uw rolcontainer of verzamelcontainer past. U kunt grofvuil gratis naar de milieustraat brengen of wij komen het op uw verzoek bij u thuis ophalen.

Icon_meerlanden

Grofvuil is voor 92% recyclebaar

 

Ophalen op afspraak

U kunt een afspraak maken om uw grofvuil op te laten halen. Dit kan via 0297 – 381 717 of via het online formulier.

Maximaal 2 M3: Per afspraak kunt u maximaal 2 M3 grofvuil laten ophalen. Dat betekent dat uw grofvuil binnen een vak van 2 meter breed, 1 meter hoog en 1 meter diep moet passen. Het ophalen van grofvuil kost € 30,00 per afspraak.

Voor uw deur: Zorg dat u uw Grofvuil op de dag van de afspraak tussen 06:00 en 07:30 uur op de stoep voor uw deur aan de weg plaatst. Zorg er voor dat een vrachtwagen makkelijk bij uw Grofvuil kan komen.

In handige bundels: Maak uw Grofvuil zo klein mogelijk, in handzame bundels van maximaal 25 kg en maximaal 1,5 meter lang. Met uitzondering van uw bankstel, pijpen of bedbodem.

Snoeiafval en takken: Voor het ophalen van snoeiafval en takken rijden wij in het voor- en najaar speciale ‘takkenrondes’. Meer weten? Kijk hier. Zorg ervoor dat de takken gebundeld zijn, maximaal 25 kg en 1,5 meter lang.

Elektrische apparaten: Als u apparaten aanbied met een stekker, een accu of een batterij, zorg er voor dat deze leeg zijn. Bijvoorbeeld de stofzuiger zonder zak en de frituurpan zonder vet.

Matrassen: We kunnen matrassen heel goed recyclen. De voorwaarde is dat ze dan droog en relatief schoon zijn. Dus hoe droger het matras, hoe groter de kans dat het matras voor nieuwe grondstoffen kan worden gebruikt.

Wat we niet meenemen: Restafval, puin, bouw- en sloopafval en grond, bielzen, autobanden, asbest, klein chemisch afval (KCA), drukhouders, bromfietsen en teerhoudend dakleer. Dit brengt u zelf naar de milieustraat.