Skip naar inhoud
Meerlanden Logo

Plaagdieren en exoten

In jouw buurt leven veel verschillende soorten dieren. Sommige dieren kunnen voor overlast zorgen, zoals ratten, muizen en wespen. Ook zijn er planten uit andere landen die voor flinke problemen kunnen zorgen, zoals de Reuzenberenklauw of de Japanse duizendknoop. Wij doden dieren nooit zomaar en werken het liefst preventief.

Preventie voor bestrijding

Plaagdierbeheersing

Meerlanden helpt bij het bestrijden van plaagdieren. We werken het liefst preventief om daarbij dierenleed te voorkomen. Want de groenste en meest duurzame methode is nog altijd om problemen vóor te zijn.

rattenplaag
Inzetten op preventie

Duurzame plaagdierbehersing

Maar er zijn ook dieren waar je helemaal niet op zit te wachten,, zoals ratten, muizen, teken, vliegen en muggen. En dan zijn er ook nog planten uit andere landen die voor flinke problemen kunnen zorgen zoals de reuzenberenklauw of de Japanse duizendknoop.

Meerlanden helpt bij het bestrijden van plaagdieren en invasieve exoten. Wij doden dieren daarbij nooit zomaar en werken het liefst preventief. Want de groenste en meest duurzame methode is nog altijd om problemen vóor te zijn.

Je hebt onvoldoende toestemming gegeven

We kunnen dit onderdeel niet weergeven.

Veelgestelde vragen

Vind jouw antwoord over plaagdieren en exoten!

Bestrijdingsmiddelen lijken misschien de snelste manier om van ongedierte af te komen, maar meestal lossen ze het probleem maar voor korte tijd op. De plaagdieren komen na verloop van tijd weer terug. Als je de echte oorzaak van het probleem niet aanpakt, moet je steeds opnieuw bestrijdingsmiddelen gebruiken en dat is niet bepaald duurzaam.